BKC 2017


Het 4e Brabantse Kwaliteitscongres, inmiddels een vast onderdeel van het jaarprogramma van de KMWB, vond plaats op dinsdag 10 oktober 2017 Hotel Princeville, Breda.
 

Een van de doelen die we tijdens de Algemene Ledenvergadering in februari jl. hebben benoemd is `méér verbinding en kennisdeling met en tussen de KMWB-leden`. Het congres biedt hiervoor weer uitstekende kansen en daarom zullen we je graag als deelnemer ontmoeten.

 

De sprekers

Twee topsprekers die garant staan voor de kwaliteit van dit congres:

Marco Buschman

managementpartner bij … en teamcoach:
over ´Verbindend vermogen´

Zet mensen bij elkaar en je krijgt gegarandeerd gedoe. De een reageert te veel vanuit zijn ego, de tweede luistert niet en de derde is te direct. Gevolg is dat afgesproken doelen met meer moeite of helemaal niet bereikt worden. De sfeer verslechtert en de neerwaartse spiraal is in gang gezet. Waar ging het mis? Met elkaar beschuldigen los je niets op. Verbindend vermogen begint bij jezelf en kun je ontwikkelen: wat zijn je drijfveren om hier te werken en hoe draagt jouw houding bij aan het bereiken van de bedrijfsresultaten? Is het een spel van ´hard op de bal én zacht op de man´? In een opwaartse spiraal zullen weer mensen met leiderschapskwaliteiten opstaan en aandacht hebben voor ratio en emotie, d.w.z. als team, afdeling of organisatie samenwerken vanuit ´verbindend vermogen´!
Dit leidt tot krachtige resultaten in een positieve werkomgeving en wie wil dat nu niet? In interactieve workshops gaan we in diverse werkvormen op zoek naar verdieping en praktische handvatten.

 

Els de Bakker

AI Collectief Zuid, over ´Waarderend onderzoeken´:
Appreciative Inquiry

Om verandering, groei en ontwikkeling meer te laten ontstaan vanuit de medewerkers in de organisatie, gebruikt Els de Bakker ´Appreciative Inquiry`, een methode voor waarderend onderzoeken, c.q. auditen met vragen als: Wat gaat goed in dit proces? Wat geeft energie en wat is succesvol om de juiste stappen naar de toekomst vorm te geven. Haar verhaal handelt over energie, kracht en beweging, over verbinding maken en voortbouwen op positieve aspecten binnen de organisatie. De vraag is: hoe ga je hiermee in de praktijk aan de slag, is het praktisch werkbaar, helpt het de organisatie echt? In interactieve workshops gaan we op zoek naar het antwoord op deze vragen.

 

Verslag van deze bijeenkomst: Impressie BKC2017

AVANS Hogeschool
Van Den Bergh en Co B.V.
BOZ-Group
Waterschap Brabantse Delta
Bravis Ziekenhuis
Gemeente Breda
BT Nyloplast B.V.
Cabot BV
CALDERYS The Netherlands B.V.
Caligen Europe BV
Censor
CKV Plastics
Coca-Cola European Partners Netherlands BV
CurTec Nederland B.V.
Gemeente Etten-Leur
Flowserve AMSS Campus Etten-Leur
FujiFilm Manufacturing Europe BV Library Services
GGD West Brabant
GGZ Breburg
GVT Transport & Logistics BV
ID Logistics Tilburg B.V.
Inception BV
De Klerk Waterbouw BV
Mauri Technology B.V.
Mobile Containing B.V.
Movement4you
Office&me
PET power BV
Q4All
R.A.V. Brabant Midden-West-Noord
Result Laboratorium C.V.
Rhenus Contract Logistics Kraaiven B.V.
Gemeente Roosendaal
Schönherr Kwaliteitsadvies
Shell
Gemeente 's Hertogenbosch Beheer en Programmering Openbare Rui
SoliPharma B.V.
Strikolith B.V.
Suiker Unie
Surplus Zorg
Thetford BV
Varco BJ Oil Tools BV
Vinçotte Nederland B.V.
De Vries Werkendam B.V.
ROC West Brabant