Route:  
  1. Home
  2. Netwerk
  3. Over de KMWB

Over de KMWB


De Kwaliteitskring Midden- en West-Brabant (KMWB) is een waardevol platform voor professionals in de vakgebieden kwaliteit, duurzaamheid, verandermanagement en veiligheid. Ons doel is netwerken, kennisdeling, en inspiratie leveren voor een eigentijdse community van professionals met passie voor continu verbeteren op de vakgebieden kwaliteit, duurzaamheid, verandermanagement en veiligheid. Wij leveren een wezenlijke bijdrage op het gebied van continu verbeteren aan ten minste 100 bedrijven in de regio Zeeland en Brabant.

KMWB 35 jaar oud en springlevend

Vele beroepsgroepen organiseren zich om kennis en ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren, zodat het eigen functioneren steeds impulsen krijgt om te verbeteren. Deze hang naar netwerken en klankborden kan zowel binnen als buiten bedrijf of instelling. Kwaliteitsmanagers of – adviseurs, vaak soloposities, moeten dit veelal buiten de eigen organisatie zoeken. Ruim 30 jaar geleden zijn hiervoor de kwaliteitskringen opgericht. Zelfs in het digitale tijdperk van nu zijn deze kringen nog altijd springlevend, actueel en vernieuwend, zo ook de Kwaliteitskring Midden en West Brabant. Doordat de definitie van de functie Kwaliteitszorg en QA sterk is geëvolueerd en een veelal organisatie-brede toepassing heeft gekregen, kunnen directeuren/ondernemers en externe adviseurs bij de Kring ook waardevolle inspiratie, tools en handvatten opdoen.

Blikverruimend

Kijken over de grenzen van de eigen organisatie, daartoe nodigt de KMWB u uit. Voor de circa 75 kwaliteitsmanagers van de aangesloten bedrijven en instellingen uit Midden- en West-Brabant organiseert de KMWB lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Iedereen die voortdurend op zoek is naar de meest praktische vertaling van beleid naar praktijk, het verbeteren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen, het realiseren van meer klanttevredenheid, e.d. komt binnen de KMWB aan zijn/haar trekken.

Typering en waardering van het aanbod

De KMWB gaat voor ieder jaarprogramma steeds op zoek naar relevante thema’s die inspelen op actuele problemen of tendensen binnen bedrijf of instelling. Via goede sprekers, verrassende methodieken kunnen vakgenoten onderling theorie en praktijk aan elkaar koppelen. Zo ontstaat het spel van ‘halen en brengen’. Uit de evaluatiegegevens van alle bijeenkomsten, blijkt de gemiddelde waardering op jaarbasis consequent tussen de 7.5 en 8.5 te liggen. De kosten van lidmaatschap bedragen € 200,- per kalenderjaar.

KMWB ook uw kwaliteitskring?

Wilt u lid worden van de KMWB? Meld u dan hier aan.

Logo Coca-Cola European Partners Netherlands BV
Logo Result Laboratorium C.V.
Logo De duurzame eik
Logo De Klerk Waterbouw BV
Logo De Vries Werkendam B.V.
Logo Metaalwerken Bergen op Zoom B.V.
Logo Cosun Beet Company
Logo Bravis Ziekenhuis
Logo Office&me
Logo Q4All
Logo SoliPharma B.V.
Logo Schönherr Kwaliteitsadvies
Logo Caligen Europe BV
Logo Surplus Zorg
Logo Waterschap Brabantse Delta
Logo Vinçotte Nederland B.V.
Logo GGD West Brabant
Logo AVANS Hogeschool
Logo Gemeente Breda
Logo Leonoor de Geus | organisatieadvies
Logo Varco BJ Oil Tools BV
Logo Curio
Logo Gemeente Etten-Leur
Logo CALDERYS The Netherlands B.V.
Logo Strikolith B.V.
Logo R.A.V. Brabant Midden-West-Noord
Logo Censor
Logo ID Logistics Tilburg B.V.
Logo CurTec Nederland B.V.
Logo Gemeente 's Hertogenbosch Beheer en Programmering Openbare Rui
Logo Inception BV
Logo Shell
Logo Movement4you
Logo FujiFilm Manufacturing Europe BV Library Services
Logo GVT Transport & Logistics BV