Over de KMWB


De Kwaliteitskring Midden- en West-Brabant (KMWB) is een waardevol platform voor kwaliteitsmanagers en kwaliteitsadviseurs

KMWB 35 jaar oud en springlevend

Vele beroepsgroepen organiseren zich om kennis en ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren, zodat het eigen functioneren steeds impulsen krijgt om te verbeteren. Deze hang naar netwerken en klankborden kan zowel binnen als buiten bedrijf of instelling. Kwaliteitsmanagers of – adviseurs, vaak soloposities, moeten dit veelal buiten de eigen organisatie zoeken. Ruim 30 jaar geleden zijn hiervoor de kwaliteitskringen opgericht. Zelfs in het digitale tijdperk van nu zijn deze kringen nog altijd springlevend, actueel en vernieuwend, zo ook de Kwaliteitskring Midden en West Brabant. Doordat de definitie van de functie Kwaliteitszorg en QA sterk is geëvolueerd en een veelal organisatie-brede toepassing heeft gekregen, kunnen directeuren/ondernemers en externe adviseurs bij de Kring ook waardevolle inspiratie, tools en handvatten opdoen.

Blikverruimend

Kijken over de grenzen van de eigen organisatie, daartoe nodigt de KMWB u uit. Voor de circa 75 kwaliteitsmanagers van de aangesloten bedrijven en instellingen uit Midden- en West-Brabant organiseert de KMWB lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Iedereen die voortdurend op zoek is naar de meest praktische vertaling van beleid naar praktijk, het verbeteren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen, het realiseren van meer klanttevredenheid, e.d. komt binnen de KMWB aan zijn/haar trekken.

Typering en waardering van het aanbod

De KMWB gaat voor ieder jaarprogramma steeds op zoek naar relevante thema’s die inspelen op actuele problemen of tendensen binnen bedrijf of instelling. Via goede sprekers, verrassende methodieken kunnen vakgenoten onderling theorie en praktijk aan elkaar koppelen. Zo ontstaat het spel van ‘halen en brengen’. Uit de evaluatiegegevens van alle bijeenkomsten, blijkt de gemiddelde waardering op jaarbasis consequent tussen de 7.5 en 8.5 te liggen. De kosten van lidmaatschap bedragen € 200,- per kalenderjaar.

KMWB ook uw kwaliteitskring?

Wilt u lid worden van de KMWB? Meld u dan hier aan.

AVANS Hogeschool
Van Den Bergh en Co B.V.
BOZ-Group
Waterschap Brabantse Delta
Bravis Ziekenhuis
Gemeente Breda
BT Nyloplast B.V.
Cabot BV
CALDERYS The Netherlands B.V.
Caligen Europe BV
Censor
CKV Plastics
Coca-Cola European Partners Netherlands BV
CurTec Nederland B.V.
Gemeente Etten-Leur
Flowserve AMSS Campus Etten-Leur
FujiFilm Manufacturing Europe BV Library Services
GGD West Brabant
GGZ Breburg
GVT Transport & Logistics BV
ID Logistics Tilburg B.V.
Inception BV
De Klerk Waterbouw BV
Mauri Technology B.V.
Mobile Containing B.V.
Movement4you
Office&me
PET power BV
Q4All
R.A.V. Brabant Midden-West-Noord
Result Laboratorium C.V.
Rhenus Contract Logistics Kraaiven B.V.
Gemeente Roosendaal
Schönherr Kwaliteitsadvies
Shell
Gemeente 's Hertogenbosch Beheer en Programmering Openbare Rui
SoliPharma B.V.
Strikolith B.V.
Suiker Unie
Surplus Zorg
Thetford BV
Varco BJ Oil Tools BV
Vinçotte Nederland B.V.
De Vries Werkendam B.V.
ROC West Brabant